Vad äter vi och producerar i Region Uppsala 2050?

Vad äter och producerar vi i Region Uppsala år 2050? Det var temat när Länsstyrelsen Uppsala län och SLU Future Food, genom Ät Uppsala län, in till en workshop för att diskutera framtidsscenarier i Uppsalaregionen i november.

Vad äter och producerar vi i Region Uppsala år 2050? Det var temat när Länsstyrelsen Uppsala län och SLU Future Food, genom Ät Uppsala län, in till en workshop för att diskutera framtidsscenarier i Uppsalaregionen i november.

Tjugofem år fram i tiden kan vara svårt att föreställa sig. Samtidigt känns kanske inte millennieskiftet inte så långt bort. Tjugofem år går fort. Vi måste redan nu börja planera för hur vi vill att samhället och livsmedelssystemet ska se ut år 2050.

Under workshopen lyftes frågor om: Klimat, mat och beredskap i  – Hur nyttjar vi länet på bästa sätt och vilka möjligheter har vi? Hur får vi ihop de olika bilderna av framtiden? Vad äter och producerar vi i Uppsala län 2050? Vad är viktigast att vi gör nu mellan 2025-2030? Vad behöver vi göra den närmaste femårsperioden för att nå dit?

 

Läs mer om dagens diskussioner och sammanfattning hos SLU Future Food: 

SLU future Food – Vad äter och producerar vi i region Uppsala år 2050? (slu.se)